Nechcú na Sihoti cyklotrasu, poľovanie a ťažbu dreva

13.6.2012
0
Nechcú na sihoti cyklotrasu, poľovanie a ťažbu dreva - Sihot tabula
Páčil sa vám článok?

Občianske združenie (OZ) Nie ropovodu cez Žitný ostrov podľa slov jeho predsedu Michala Ondrejku nesúhlasí, aby sa cez bratislavský vodárenský ostrov Sihoť vybudovala cyklotrasa a aby sa na území Sihote ťažilo drevo a vykonávali poľovné činnosti.

"Ide nám o to, aby Sihoť bola uzatvorená, chránená, aby to bol chránený areál. Chceme, aby bolo obmedzené alebo zrušené to, čo sa tam už teraz deje, pretože to nie je veľmi s kostolným poriadkom," uviedol dnes Ondrejka pred rokovaním s vedením Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS).

"My nie sme proti cyklotrase ako takej, ale treba hľadať alternatívu, ktorá priamo nezasahuje ostrov Sihoť," dodal Ondrejka s tým, že OZ Nie ropovodu už navrhlo takú cyklotrasu, ktorá by obchádzala Sihoť a viedla by pritom popri Devínskej ceste a po štátnych pozemkoch.

Vedúci komunikačného oddelenia a hovorca BVS Zenon Mikle TASR informoval, že predseda predstavenstva BVS, a.s., Radoslav Jakab ocenil iniciatívu občianskeho združenia Nie ropovodu cez Žitný ostrov, ktoré vníma ochranu pitného zdroja ako nadradený cieľ pred budovaním cyklotrasy. "Potvrdil, že stanovisko spoločnosti je od začiatku jasné a nemenné," spresnil Mikle.

"Od začiatku, kedy bol zámer budovania cyklotrasy cez ostrov Sihoť zverejnený, máme na neho rovnaký názor. Pre nás je prvoradá ochrana vodného zdroja, ktorý zásobuje pitnou vodou takmer 250.000 obyvateľov. Snažíme sa porozumieť aj požiadavkám druhej strany, no nebolo by zodpovedné, keby sme vodný zdroj nechránili pred potenciálnymi rizikami," uviedol predseda predstavenstva BVS, a.s.

(TASR)

Páčil sa vám článok?