V bratislavskom Zimnom prístave unikla do Dunaja nafta

12.6.2012
0
V bratislavskom zimnom prístave uniká do dunaja nafta - Zimny pristav
Páčil sa vám článok?

Rušné ráno zažívajú hasiči i vodohospodári v Bratislave. V Zimnom prístave začala z jedného z plavidiel unikať nafta. Do týchto chvíľ do Dunaja vytieklo už 30 ton pohonnej hmoty.

Na Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave bol dnes nahlásený únik ropných produktov v lokalite Prístav Bratislava - Zimný prístav, BOX 27.

Na mieste udalosti zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného útvaru Bratislavy, Okresných riaditeľstiev HaZZ v Pezinku, Malackách, Záchrannej brigády v Malackách a HS v Šamoríne.

Spolu je nasadených 19 kusov hasičskej techniky a 39 hasičov. Únik látok bol zaznamenaný vo vodných tokoch Malý Dunaj a Dunaj. Hasičské jednotky sú dislokované v lokalite prístav Bratislava, Zálesie a Hamuliakovo. Činnosť je zameraná na záchyt a likvidáciu uniknutých látok.

Podľa predbežných informácií malo k tomu dôjsť tak, že pri prečerpávaní kvapalnej látky do jedného z plavidiel došlo k poškodeniu hadice, pričom prečerpávaná tekutina sa mala dostať do prekládkového bazéna. Uniklo približne 17 000 litrov ropných látok. 

Informácie poskytlo TASR Operačné stredisko Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave.

Vyšetrovateľ Policajného zboru už začal stíhanie vo veci trestného činu porušovania ochrany vôd a ovzdušia, pričom páchateľovi hrozí po preukázaní viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov.

(TASR)

Páčil sa vám článok?