Mestské lesy zrevitalizujú areál pod horárňou Krasňany

2.6.2012
0
Mestské lesy zrevitalizujú areál pod horárňou krasňany - Krasnany1
Páčil sa vám článok?

Mestské lesy v Bratislave do septembra obnovia ďalšiu výletnú lokalitu Bratislavského lesoparku - voľnočasového areálu pod horárňou Krasňany. Náklady na revitalizáciu areálu sa odhadujú na 150-tisíc eur a budú z väčšej časti hradené z Programu cezhraničnej spolupráce Slovensko - Rakúsko 2007-2013.

Obľúbené piknikové miesto nad Peknou cestou v Krasňanoch bolo vybavené lesoparkovým zariadením v 80. rokoch minulého storočia a dlhé roky slúži obyvateľom Bratislavy najmä z okolia Rače a Krasňan na oddych a rekreáciu. Je k nemu pohodlný prístup autom a tvorí akúsi vstupnú bránu do východnej časti lesoparku.

Pre jeho strategický význam a už nevyhovujúci technický stav sa správca územia Mestské lesy v Bratislave rozhodol pre jeho revitalizáciu. Projekt riešili spoločne Mestské lesy v Bratislave a Mestské lesy Viedeň.

„Chceme návštevníkov lesa zachytiť už na jeho okraji a poskytnúť im tu priestor na rekreáciu a oddych. Vbudujeme tu dva altánky, piknikovú zónu, lavičky, detské ihrisko. Chceli by sme vybudovať aj malé ihrisko s umelou trávou, ale na to už nemáme peniaze," povedal pre Bratislavské noviny riaditeľ Mestských lesov v Bratislave Vladimír Kutka. Areál pod horárňou Krasňany s rozlohou asi 1 hektár bude obnovený v lete a do užívania odovzdaný na jeseň 2012.

(ado)
VIZUALIZÁCIE - Mestské lesy


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?