Desať percent ide pre náš milý personál?

5.5.2012
0
Desať percent ide pre náš milý personál? - Cokoladovna Desať percent ide pre náš milý personál? - Cokoladovna
Páčil sa vám článok?

V sobotu som pozvala do Bratislavy priateľku z Moravy, aby mala aj ona nejaký pekný zážitok pri príležitosti zaujímavých akcií, ktoré tu prebiehali. Náš bohatý kultúrny program sme chceli aj pekne ukončiť, a tak sme si išli „osladiť život“ do kaviarničky-čokoládovne Pod Michalom na Hurbanovom námestí 1.

Objednali sme si z ponukového listu varenú čokoládu v cene 3 eurá za porciu. Bola dobrá, sladká, ale zhorkla nám pri platení, keď si mladý muž od nás namiesto 3 eur vypýtal 3,30 eura. Keď som sa pýtala, či sa nepomýlil, priniesol nám ponukový list, kde bolo medzi cenami za jednotlivé ponukové menu uvedené: „účtujeme 10 percent z ceny pre náš milý personál". Neviem, či je to nový druh „zvyšovania cien" v Bratislave, alebo sa zákazníci skladajú na plat milého personálu? Poplatok sa neplatí iba vtedy, ak u nich čokoládu nekonzumujete, ale potom kde asi?

Okrem tohto zážitku musím ešte uviesť, že sme sa pri sedení vonku pri stolíku kochali z kúska zelene, ktorú tam dobrí stavbári pri rekonštrukcii betónového námestia nechali, ale len dovtedy, kým sme nezistili, že tam chodia obyvatelia Starého Mesta venčiť psov bez vrecúšok, počas nášho 15 minútového sedenia ich tam prišlo asi desať A už bolo po pohode, aj takáto je Bratislava.

Mária Magdová Bratislava
LIST ČITATEĽA


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?