Tím Brasserie Anjou zabodoval na gastronomickej súťaži

18.4.2012
0
Tím brasserie anjou zabodoval na gastronomickej súťaži - Tuncel
Páčil sa vám článok?

Pod vedením šéfkuchára Burca Tuncela obsadil kuchársky tím bratislavskej reštaurácie Brasserie Anjou najvyššie priečky na gastronomickej súťaži v Istanbule. Na International Istanbul Gastronomy Festival malo prvýkrát zastúpenie aj Slovensko. Spomedzi viac ako 3 tisíc súťažiacich z 25 krajín obsadila reprezentácia z Brasserie Anjou hotela Sheraton dokonca prvé priečky.

Najúspešnejším reprezentantom bol Jozef Riska, ktorý získal zlatú medailu za najlepšie cestovinové jedlo a striebornú za najlepšie jedlo z rýb. Ďalším úspešným reprezentantom bol Tomáš Šomody, ktorého jedlo z jahňaciny sa stalo najlepším pre rok 2012. Kundan Kumar Baghel, pochádzajúci z Indie, získal pre svoj slovenský tím dve strieborné medaily v kategóriách "ázijská kuchyňa" a "moderná kuchyňa". Celkovo v kategóriách tímov obsadilo Slovensko zo všetkých zúčastnených krajín bronzové miesto.

International Istanbul Gastronomy Festival patrí medzi najprestížnejšie gastronomické súťaže na svete. V dňoch 15. až 18. marca sa konal už jeho 10. ročník. "Sme veľmi radi, že sme dostali možnosť ukázať, akí kvalitní sú kuchári na Slovensku a priblížiť svetu slovenský spôsob varenia. Veľa účastníkov doteraz ani len nevedelo, kde sa Slovensko nachádza, ale verím, že vďaka nášmu úspechu si to už budú dobre pamätať," povedal šéfkuchár hotela Sheraton Bratislava, Burc Tuncel.

(TASR)

Páčil sa vám článok?