Električková zastávka OD Saratov je v dezolátnom stave

9.3.2012
0
Električková zastávka od saratov je v dezolátnom stave - Saratov5
Páčil sa vám článok?

Za 20 rokov slobody sa Bratislava zmenila na nepoznanie, chvalabohu, väčšinou k lepšiemu. Obnovila sa veľká časť Starého Mesta, pribudli chýbajúce služby a infraštruktúra, vyrástli nové obchodné centrá a naše mesto sa postupne opäť zaraďuje medzi kultivované európske mestá. Sú tu však naďalej výnimky, ktoré akoby zmena systému obišla.

Pokiaľ by išlo o muzeálne kusy slúžiace ako memento na niekdajší totalitný režim, dali by sa akceptovať. To však zaiste nie je prípad električkovej zastávky OD Saratov v mestskej časti Dúbravka. Táto zastávka je už roky v dezolátnom stave, vytlčené sklá, opadaný obklad a rozbité svietidlá sú hanbou, tým viac, ak nebodaj chcete električkou previezť hostí zo zahraničia.

Čo je však alarmujúce, sú kusy rozbitého skla, ktoré už týždne ležia na okraji frekventovanej dvojprúdovej cesty bez toho, aby sa nimi vôbec niekto zapodieval, alebo elektrické káble visiace z rozbitého osvetlenia na nástupišti vo výške hlavy dospelého človeka.

To už nie je len hanba, to sú už trestuhodné hazardy z hrubej nedbanlivosti. Tu už výhovorky na vandalov neobstoja. Neviem, kto je zodpovedný za údržbu zastávky, ale ktokoľvek to je, nevykonáva svoju prácu a evidentne peniaze z našich daní nejdú tam, kam by mali. Pevne verím, že zástupcovia mestskej časti, ako aj Dopravný podnik Bratislava sa budú vecou bezodkladne zaoberať, aby 21. storočie dorazilo aj na naše zastávky MHD!

Martin Stohl, Dúbravka
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?