Zdražovať áno, skvalitňovať nie

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

V druhom tohtoročnom čísle bola informácia o ďalšom zvyšovaní cestovného v mestskej hromadnej doprave. Takéto správy sú v našom štáte bežné. Ak sa niečo čo len „šuchne“ o zvyšovaní cien za energie, ihneď sa predkladajú argumenty o nutnosti zvyšovania ďalších cien.

Veľmi málo sa však dočítame a ešte menej v praxi stretneme s tým, že za viac peňazí sa zlepšia aj služby. V MHD sa toho za posledné roky k lepšiemu nezmenilo takmer nič. Nebudem to rozoberať, sme si vedomí, že obrat k lepšiemu sa uskutočňuje veľmi ťažko. Všimnime si však poriadok, lepšie povedané neporiadok na zastávkach MHD. Predpokladám, že za ich udržiavanie zodpovedá dopravný podnik. Zastávky sú preplnené odpadkami. Príčinu vidím aj v tom, že odpadkové nádoby sú naozaj len symbolické a sú buď poškodené alebo úplne plné.

Pokiaľ ide o časové cestovné lístky na MHD, počul som, že v dňoch pracovného pokoja, keď sú dlhšie časové intervaly medzi spojmi, majú dlhšiu platnosť. Oficiálne som to nikde napísané nevidel. Prečo takáto dosť dôležitá informácia nie je aspoň uvedená na tomto časovom lístku, si môžeme asi len domyslieť.
Štefan Peško, Ružinov
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?