Cestoviny al dente sa vraj varia hodinu

7.10.2006
Páčil sa vám článok?

Rada by som sa s vami aj s vašimi čitateľmi podelila o zážitok zo sobotného obeda dňa 31. januára. Spolu s priateľom, ktorý mal v ten deň skúšky v Goetheho inštitúte sme boli dohodnutí na obed. Keďže mal prestávku na obed iba niečo vyše hodiny, vybrali sme si reštauráciu Art of Life hneď vedľa.

Pravdepodobne sme boli prví hostia, lebo v reštaurácii ešte nikto nebol. Pokojne sme sa usadili a objednali sme si. Čaj aj polievku nám doniesli pomerne rýchlo. S hlavným jedlom to už bolo o čosi horšie. Keď sme už čakali asi 45 minút, začali sme byť trochu nepokojní, najmä preto, že hostia, ktorí prišli hodnú chvíľu po nás, si na svojich jedlách už dávno pochutnávali. Keď to bolo 55 minút, už sme prosili čašníka, nech objednávku trochu posúri, pretože musíme odísť. Jedlo nám doniesol o 10 minút, vo chvíli, keď sme si už vypýtali účet s poznámkou, že asi sa už naobedovať nestihneme. Na to vybehol kuchár a snažil sa nám nahovoriť, že al dente cestoviny sa majú variť hodinu. Slušne sme sa mu snažili vysvetliť, že v reštaurácii by čakanie zákazníka na jedlo nemalo trvať viac ako 30 minút, obzvlášť pri tak jednoduchom jedle ako sú cestoviny. Po poznámke že nabudúce by sa mal snažiť pripraviť ich skôr, sa s nami „rozlúčil“ vetami: „Tak nabudúce mi sem už nelezte! Vôbec mi sem nelezte!“. A to uhádol, že už mu tam „liezť“ nebudeme. Pretože keď kedykoľvek odteraz pôjdem okolo spomínanej reštaurácie s výstižným názvom Art of Life, určite ma veľmi skoro prejde chuť do jedla. Je mi ľúto, že ešte stále existujú ľudia, ktorí si myslia, že zákazníci sú tu kvôli nim a nedokážu prejaviť ani minimálnu slušnosť. Dúfam, že táto skúsenosť vás ochráni aspoň pred jedným z nich.
Katarína Sabolová, Staré Mesto
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?