Vyhrajte obed či večeru v reštaurácii Levante!

10.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Reštauráciu Levante otvorili pred poldruha rokom v hoteli Apollo. Patrónom reštaurácie sa stal známy a úspešný michelinový francúzsky šéfkuchár Jean Brouilly. Od 14. 2.do 24. 2. 2012 tu bude opäť osobne variť a jeden čitateľ Bratislavských novín môže byť pri tom. Súťažíme o voľnú konzumáciu v reštaurácii Levante v hodnote 40 €!

Keď sa tradičné stáva výnimočným...

...Levante reštaurácia,otvorená pod záštitou Jeana Brouilly, známeho a úspešného michelinového francúzskeho šéfkuchára, a pod vedením šéfkuchára Apollo Hotela pána Pavla Cibulku. Medzinárodné špeciality so silným vplyvom francúzskej kuchyne, čerstvé regionálne suroviny, moderná gastro­nómia, tradične profesionálny servis a nové prostredie. To všetko nájdete v reštaurácii Levante v Apollo Hoteli. Výborná dostupnosť cez most Apollo, grátis parkovanie pre hostí reštaurácie priamo pred hotelom."

Jean Brouilly - kuchár ...

...to je jediný titul, ktorý Jean vyžaduje, hoci by sa mohol popýšiť mnohými inými. Je to človek pozorný, otvorený a žoviálny, má vo svojej profesii len jediný cieľ. Poskytnúť tým, ktorých hostí, potešenie z chutí, z kvality produktov a z jemnosti vôní. Zelenina, bylinky a kvety, sprevádzajú jeho jedlá tak vôňami, ktoré prinášajú, ako aj krásou, ktorú poskytujú. Jean Brouilly je kuchár, ale nielen to. Je to aj umelec, básnik, ktorý podnecuje vaše vizuálne pocity aj chuťové kanáliky. Jeho ušľachtilosť sa pred vami rozprestiera na tanieri a vy jej určite podľahnete! A všetky tieto schopnosti sú tým, o čo sa delí aj s mladými generáciami, ktorým pozorne a s vášňou odovzdáva radosti kuchárskeho umenia. Kuchyňa je umenie a Jean Brouilly je jeho verný remeselník spolu so svojou celoživotnou partnerkou Josette, ktorá je jeho vernou oporou a podporovateľ­kou."

Jean Brouilly sa spolu s manželkou Josette nasťahovali v roku 1980 na Parížsku ulicu v meste Tarare, v blízkosti francúzskeho Lionu. Ich reštaurácia získala mnoho vzácnych ocenení, medzi naj­významnejšie patrí Michelin hviezda (od roku 1992), 17 z 20 bodov v známom Gault et Millau*, alebo 2 hviezdy v Bottin Gourmand*. Jeane je veľkým zástancom tradičnej kuchyne, dodnes prezentuje sezónne menu. Je obrancom Beaujolais, reprezentoval francúzsku gastronómiu v mnohých krajinách na celom svete a v roku 1983 ho za zásluhy vo svojej profesii vymenovali za rytiera národného rádu. Ako sám hovorí, jeho remeslo nevytvára a nepredáva len obyčajné jedlá, ale predáva šťastie a pôžitok, ktoré hosť z dobrého a kvalitného jedla má. Ak sa opýtate, ktoré ročné obdobie je najideálnejšie pre návštevu reštaurácie či spoznávanie nového menu, odpovie jednodu­cho, že všetky. Aj keď pre Jeana je obzvlášť zaujímavý apríl, pre jeho veľkú lásku ku kvetom a bylin­kám. Práve vtedy vás vynikajúco zladené chute, napríklad v banketke s dokonalým krémom z mla­dého hrášku, privedú k podstate jari, kde sa plní emócií v mysli poprechádzate za svitania rozkvitnu­tými záhradami po rannej rose...

Michelinový Jean Brouilly od 14.2. do 24.2.2012 opäť bude osobne variť v reštaurácii Levante, spolu so šéfkuchárom Pavlom Cibulkom. Výnimočný gastronomický zážitok si preto nenechajte ujsť a prijmite naše pozvanie.

Do 17. februára 2012 súťažíme o voľnú konzumáciu (obed či večeru) v hodnote 40 € v reštaurácii Levante. Odpovedzte správne na súťažnú otázku a budete zaradení do žrebovania.


Víťazom súťaže o voľnú konzumáciu v hodnote 40 € v reštaurácii Levante sa stáva:

  • Veronika Zimová

Blahoželáme, o spôsobe prevzatia výhry bude víťazka informovaná prostredníctvom elektronickej pošty.

Páčil sa vám článok?