Po šampionáte je všetko opäť v starých koľajach

15.12.2011
0
Páčil sa vám článok?

Bývame oproti zimnému štadiónu a pred majstrovstvami sveta sme mali veľké obavy z toho, čo si budeme musieť vytrpieť. Nakoniec sa naše obavy nenaplnili, naopak, taký poriadok ako počas nich okolo nás nikdy nebol a zrejme ani nebude. Naši hokejisti síce veľmi neuspeli, ale u nás jednoznačne majstrovstvá vyhrala polícia.

Po majstrovstvách je všetko v starých koľajách. Smetné koše pri našom dome, ktoré denne vysypávali, spočiatku vyprázdňovali týždenne a po dvoch-troch týždňoch sa stratili. Dnes sú smeti znova po zemi v okolí našich domov. Najhoršie je to však s dopravou. Križovatku pred zimným štadiónom už neriadi polícia a dopravné značenie zabudli osadiť. Priechod pre chodcov od štadióna cez Trnavskú sa končí na parkovisku a nie až na protiľahlom chodníku.

Situácia je denne rovnaká - chodci z priechodu sa musia pretláčať cez zaparkované autá, pričom mamičky s kočíkmi ich musia obísť naookolo. Vodičom ani nemožno veľmi takéto parkovanie zazlievať, pretože priechod, ani zákaz parkovania nie sú vyznačené.

Bratislavskí dopraváci spolu s mestom sa pri príležitosti majstrovstiev sveta najvýraznejšie ukázali, keď odsúhlasili vybudovať ľavú odbočku z Trnavskej za štadiónom k hotelu. Na výpadovke, ktorá je denne zapchatá pomaly od Trnavy namiesto rozšírenia a pridania ďalšieho dopravného pásu zbrzdili a spomalili dopravu, hoci k hotelu sa dá dostať aj z druhej strany! Takéto riešenie mohol odsúhlasiť iba niekto, kto tomu vôbec nerozumie, alebo dobre vedel, prečo s tým súhlasil. Je mi z nich na dávenie.

Pavol Rakovský, Ružinov
LIST ČITATEĽA
Páčil sa vám článok?