Na Kuchajde pribudla fontána

17.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Pred tohtoročnou letnou sezónou sa na novomestskom jazere Kuchajda objavili nové atrakcie, ktoré by mali na toto prírodné kúpalisko prilákať väčší počet návštevníkov.

Najväčším lákadlom bude nesporne nová fontána uprostred jazera, ktorá strieka prúd vody do výšky niekoľkých metrov. Pre aktívnych ľudí sú pripravené dve nové ihriská na plážový volejbal, jedno basketbalové ihrisko a tenisový kurt. Deti sa budú môcť zabaviť na preliezkach a ďalších asi dvadsiatich atrakciách v okolí jazera. Kúpajúcim sa budú k dispozícii tiež plážové ležadlá, kabínky na prezliekanie, sprchy a toalety. Motorizovaní návštevníci kúpaliska iste ocenia nové parkovisko pre 70 áut. Výsledky rozborov vody v jazere, ktoré pred začínajúcou sa sezónou vyčistili, ukázali, že je hygienicky neškodná. Najlepším dôkazom o jej čistote sú raky, ktoré sa objavili v jazere.

Letná sezóna na Kuchajde, rovnako ako na ostatných bratislavských kúpaliskách, sa začína v júni. Od 1. júna tu bude fungovať aj vodná záchranná služba. Slávnostné otvorenie tohtoročnej sezóny na Kuchajde bude 16. júna v rámci Jánskych hodov. Počas dňa plného zábavy nebudú na kúpalisku vyberať vstupné. Vyvrcholením by mal byť veľký večerný ohňostroj. Okrem toho budú na Kuchajde každú sobotu hudobné akcie, v ktorých bude dominovať najmä country a folklórna hudba. Vstupné na prírodné kúpalisko je 20 korún pre dospelých a 10 korún pre deti do 15 rokov, študentov a vojakov. V predaji je aj celosezónna permanentka za 500 korún.

(brn)

Páčil sa vám článok?