Najlepšie autá roka 2001 na Slovensku

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Vo svete obľúbená a každoročne očakávaná anketa Auto roka sa konala tento rok po druhýkrát aj u nás na Slovensku. A tak sú už známi nielen finalisti Auto roka na Slovensku 2001, ale aj konečný víťaz Auto roka 2001 Peugeot 607.

Slovenské Auto roka vyberala odborná porota zložená zo sedemnástich slovenských motoristických novinárov z printových aj elektronických médií. Porota hodnotila nielen technický a dizajnérsky pokrok, ale zároveň aj pomer ceny a úžitkovej hodnoty automobilu. Víťaz ankety získal trofej, ktorú navrhol a vyrobil akademický maliar Viktor Hulík.

Porota vyberala z viac ako dvadsiatich noviniek, ktoré prišli minulý rok na slovenský trh. Hoci malo byť pôvodne finalistov iba päť, ich počet sa vďaka rovnakému počtu bodov pri dvoch kandidátoch rozšíril na šesť.

Ak chcete vidieť všetkých šesť finalistov na vlastné oči a presvedčiť sa o kvalitách a kráse daných značiek, či rozhodnutí poroty, príďe v týždni od 26. marca do 1. apríla do nákupno-zábavného centra Polus City Center na Vajnorskú ulicu. Budete mať možnosť dozvedieť sa o nich viac.

A aké autá tu vlastne uvidíte? Na prvom mieste sa umiestnil Peugeot 607, na druhom mieste Alfa Romeo 147. O tretie miesto sa delia Ford Mondeo a Audi A2. Na štvrtom mieste sa dosiahnutým počtom bodov umiestnil Mercedes triedy S a nakoniec na piatom mieste skončila Honda Civic.

Nezabudnite, že autá tu budete môcť vidieť iba týždeň.

Ten, kto pravidelnejšie navštevuje nákupno-zábavné centrum Polus, si iste všimol, že ponuka tovarov, ale najmä služieb sa v poslednom období znovu o niečo rozšírila. Mnohých potešilo, že okrem pošty, dvoch bánk, opravy obuvi, kľúčovej služby, čistiarne konečne pribudla aj dlhoočakávaná lekáreň. A tak je centrum so svojou ponukou ešte komplexnejšie.

Pomerne veľkú prevádzku nedávno otvoril aj EuroTel. Reprezentačná predajňa s atraktívnym dizajnom EuroTel City Centrum slúži ako predajňa, pracovisko služieb zákaníkov, ku ktorým v lete pribudne aj technický servis. Takže zákazníka kompletne obslúžia na jednom mieste. Súčasťou reprezentačnej predajne, ktorá je otvorená sedem dní v tyždni od 9.00 do 21.00, je prvá špecializovaná predajňa značky NOKIA na Slovensku. Ďalšou novinkou, ktorá pribudne v Poluse bude kasíno, ktoré onedlho otvorí svoje brány v „ zábavnej" časti. Novému kasínu sa určite potešia milovníci hazardu.

Na žiadosti mnohých motorizovaných návštevníkov nákupno-zábavného centra sa v dohľadnom čase budú zviditelňovať číselné označenia parkovacích zón v podzemných garážach. Mnohí nákupuchtiví návštevníci centra si totiž v rýchlosti nevšimli, v ktorej zóne nechali zaparkované auto a po nákupoch ho mali v garážach problém nájsť. Aby sa takýmto problémom v budúcnosti zabránilo, budú jednotlivé parkovacie zóny výraznejšie označené. Treba si teda vždy všimnúť farebnú zónu a číselné označenie, ktoré je na stĺpe najbližšie k vozidlu.

(rč)

Páčil sa vám článok?