Jarnú sezónu otvoria ľudové remeslá

11.9.2011
0
Páčil sa vám článok?

Veľká noc v Polus City Center už bude dýchať toľko očakávanou jarou. Svedčí o tom nová výzdoba, s ktorou sa návštevníci obchodného centra mohli stretnúť už koncom marca i starostlivo pripravený veľkonočný program, ktorým chce Polus City Center spríjemniť spotrebiteľom tradičné veľkonočné nákupy.

Na začiatok jarnej sezóny pripravili pracovníci Polus City Center pre svojich návštevníkov nový sprievodný program. Od deviateho do dvanásteho apríla sa rozhodli zatraktívniť dospelým i detským spotrebiteľom nakupovanie prostredníctvom remeselných a tvorivých dielní. V rámci remeselných dielní sa v hlavnej rotunde predstavia majstri ľudových remesiel, ktorí predvedú výrobu a maľovanie štýlovej keramiky, veľkonočných kraslíc, tvorbu veľkonočných plastík, drevorezbárske práce.

Chýbať nebudú ukážky pletenia veľkonočných korbáčov a košíkov, výroba drôtených vajíčok. Záujemcovia sa budú môcť poučiť a potešiť sa čipkovanej kráse pri ukážkach dnes už málo známej techniky paličkovania. Výrobky vytvorené priamo pred očami zákazníkov si bude možno, samozrejme, aj zakúpiť. Aktivita nielenže prispeje k vytvoreniu pravej veľkonočnej atmosféry, ale obchodné centrum chce týmto spôsobom podporiť činnosť drobných remeselníkov ako aj záujem mladých ľudí o tzv. tradičné remeslá. Remeselné dielne budú každý deň v spomínanom termíne od desiatej do osemnástej hodiny.

Deťom sú určené v rovnakých dňoch tvorivé dielne. Pod odborným dozorom si malí návštevníci Polus City Center vyskúšajú výrobu neodmysliteľných veľkonočných vajíčok či maľovanie, lepenie a vystrihovanie veľkonočných zajačikov a kuriatok. Detské tvorivé dielne budú záujemcom k dispozícii od deviateho do jedenásteho apríla v popoludňajších hodinách (od 13.00 do 18.00 h). V deň veľkonočných prázdnin, t. j. 12. apríla, už od desiatej ráno. Všetky deti, ktoré sa zúčastnia na činnosti tvorivých dielní, budú odmenené veľkonočným balíčkom s výrobkami značky Orion. Sladká odmena v podobe čokoládového vajíčka Orion neminie ani ostatných detských návštevníkov obchodného centra. Pred Veľkou nocou ich bude rozdávať dvojica maskotov - zajačik a kuriatko. S obidvomi postavičkami sa mohli stretnúť deti už včera, keď s pozvaním na veľkonočný program navštevovali všetky základné školy v blízkosti Polus City Center.

Veľkonočný program 11. a 12. apríla spestrí zábavné popoludnie pripravené v spolupráci so spoločnosťou Electrolux. Od tretej hodiny popoludní do ôsmej večer sa budú môcť návštevníci obchodného centra o. i. oboznámiť s históriou vysávačov, pozrieť si ich starodávne modely, zasúťažiť si o malý spotrebič a vidieť, ako funguje vysávač budúcnosti - robot, ktorý vysáva celkom sám. V priestoroch Polus City Center bude premávať auto v tvare historického modelu vysávača.

Pre úplnosť: od veľkonočného piatku (13. apríla) do veľkonočného pondelka (16. apríla) bude nákupno-zábavné centrum otvorené ako po iné dni. Takže môžete smelo nakupovať aj počas veľkonočných sviatkov.

(rč)

Páčil sa vám článok?