Šéfkuchár z Camouflage ide do Le Monde
Bratislavský šéfkuchár Martin Korbelič mení miesto svojho pôsobenia. Od 1. septembra 2011 bude pripravovať kulinárske špeciality pre najnáročnejších labužníkov v Le Monde Restaurant & Bar v srdci historickej pešej zóny na Hviezdoslavovom námestí v Bratislave. TASR informovala Sosan Dunajová z PRime time.
Korbelič bol doteraz šéfkuchárom v bratislavskej reštaurácii Camouflage. Vyznáva modernú sofistikovanú gastronómiu. Na novom pôsobisku bude posúvať hranice zaužívaných gastronomických postupov prípravy jedál, ale aj ich servírovania. Inklinuje k tzv. zážitkovej kuchyni, ktorú bude postupne predstavovať hosťom. "Kulinárske umenie, ktoré prináša, je výnimočné nielen pre chuťové poháriky, ale je aj zážitkom pre ostatné zmysly. Prípravu sofistikovanej gastronómie dokončuje priamo pred hosťom," dodala.
Martin Korbelič zbieral skúsenosti v prestížnych zahraničných reštauráciách. Je víťazom národného kola kuchárskej súťaže Bocuse d'Or (2010). Minulý rok absolvoval stáž vo Francúzsku v reštaurácii hotela Cordellian-Bages, ktorú viedol šéfkuchár Jean Luc Rocha Serralheiro, držiteľ najvyššieho francúzskeho titulu v oblasti kulinárskeho umenia MOF (Meilleur Ouvrier de France).
Novým šéfkuchárom reštaurácia Camouflage sa stal doterajší Korbeličov zástupca Peter Duranský. Pred rokmi začínal v reštaurácii Le Monde, potom bol zástupcom šéfkuchára v reštaurácii hotela Albrecht a z nej prešiel do Camouflage. V roku 2010 obsadil druhé miesto v slovenskom kole súťaže kuchárov Bocuse d´Or. Vzťah má najmä ku kuchyni severských krajín, považuje ju za najlepšiu na svete. „Určite sa podľa mňa vyrovná francúzskej. Páči sa mi, že varia len z tých najkvalitnejších surovín, vždy len zo sezónnych, veľký dôraz kladú na to, aby boli z ekologických hospodárstiev," vysvetľuje. Camouflage patrí do komplexu podnikov Erdödyho paláca, kde je executive Chefom Jaroslav Žídek.
(TASR, banoviny)