V Ružinove budú zbierať škodlivý odpad

12.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Ružinov v spolupráci s magistrátom hlavného mesta plánuje zber škodlivého odpadu v sobotu 16. apríla v Ružovej doline. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa mestskej časti Miroslava Štrosová.

Zber sa začne o 8:00 na parkovisku pred kúpaliskom Delfín a potrvá len do 10:00, určený je len pre občanov Bratislavy - fyzické osoby nepodnikateľov. Na mieste bude pristavené vozidlo, pri ktorom budú pracovníci spoločnosti Arguss, s.r.o. preberať od občanov staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky, batérie a akumulátory, žiarivky a iný odpad obsahujúci ortuť, vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky, vyradené elektrické a elektronické zariadenia - elektrospotrebiče. Rozpúšťadlá, oleje, pesticídy, farby, lepidlá a podobne musia byť uzavreté v pevných obaloch. Arguss, s.r.o. odoberie takýto odpad len v donesených uzavretých obaloch max. do 5 kg od jednej osoby.

Hlavné mesto vytvorilo podmienky aj pre bezplatné odovzdávanie domového odpadu s obsahom škodlivín na stredisku spoločnosti Marius Pedersen a.s. na Starej Vajnorskej v pracovných dňoch od 8:00 do 16:00.

(sita)

Páčil sa vám článok?