Na Prievozskej vybuchol v jednom z bytov plyn

8.4.2011
0
Páčil sa vám článok?

Na Prievozskej ulici v Bratislave krátko pred 11:00 h vybuchol v jednom z bytov plyn. Dvaja ľudia skončili v nemocnici, obyvateľov bytovky evakuovali. Podľa doterajších zistení výbuch nastal počas odstraňovania poruchy plynármi.

Dvoch plynárov previezli do nemocnice, nikto iný nebol zranený. Ako agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová, pre odstraňovanie následkov obyvateľov bytového domu evakuovali. Na mieste sú v týchto chvíľach policajti. Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania.

Plynári sa pri výbuchu na Prievozskej zranili ľahko

Dvaja plynári, ktorých previezli do nemocnice po výbuchu plynu na Prievozskej ulici v Bratislave, sú zranení ľahko. Ako pre agentúru SITA uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Zuzana Čižmáriková, jedného zo zranených pustili po ambulantnom ošetrení domov. Druhého s ľahkými zraneniami hospitalizovali v Ružinovskej nemocnici.

Vedúca útvaru komunikácie SPP - distribúcia, a.s. Ivana Zelizňáková uviedla, že udalosť nevznikla na plynárenskom zariadení SPP - distribúcia. "Podľa informácií, ktoré máme k dispozícii, majiteľka bytu rekonštruovala vnútorné rozvody plynu. Počas prác, ktoré vykonávala externá spoločnosť, nie zamestnanci SPP - distribúcia, došlo k výbuchu, pri ktorom boli zranení dvaja ľudia," dodala. Ako Zelizňáková potvrdila, v tom istom dome na prvom poschodí vybuchol plyn aj v októbri 2007. "Dôvodom výbuchu boli tiež rekonštrukčné práce v byte, ktoré opäť nevykonávala SPP - distribúcia, ale externá spoločnosť," dodala Zelizňáková. Pri výbuchu vtedy 35-ročná žena skončila v Ružinovskej nemocnici s popáleninami na 50 percentách tela. Tlaková vlna v roku 2007 rozbila okná, poškodila trolejové vedenie aj dve autá. Trosky po výbuchu boli rozmetané až na druhú stranu ulice.

Ako uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave, na mieste dnes zasahovali hasičské jednotky z Radlinského a Saratovskej ulice. Po príchode na miesto hasiči zisťovali, či unikajú horľavé plyny, čo sa doteraz nepotvrdilo. Zásah je v tejto chvíli ukončený.

(sita)

Páčil sa vám článok?