Pri Pentagone je čoraz väčší neporiadok

30.3.2011
0
Pri pentagone je čoraz väčší neporiadok - Pentagon1
Páčil sa vám článok?

Špina, neporiadok, po bývalej tráve porozhadzované odpadky, matrace. Aj to je už dlhšie realitou širšieho okolia bytového súboru známeho ako Pentagon. S neporiadkom si nedokázala poradiť žiadna samospráva, v minulom volebnom období ani teraz.

Pri Pentagone bol kedysi parčík s kvitnúcimi čerešňami - dnes je tam plocha zarastená kríkmi, plná smetia a odpadu. Časť skládky odviezli už dávnejšie, zvyšok zostal a stal sa základom na smetisko. Odpad zostal aj po zbúraní murovanej tenisovej haly. Obyvatelia okolitých domov na tento stav neustále upozorňujú a sťažujú sa, zatiaľ však márne. Trápi ich znehodnotené životné prostredie, ale aj skutočnosť, že miesto, kadiaľ chodia do obchodu a na MHD, nie je bezpečné. Na pozemkoch pri neďalekej nafukovacej hale, ktoré vlastní súkromník, sa navyše zdržiavajú bezdomovci.

Vrakunská samospráva o tomto dlhotrvajúcom probléme vie. Ako uviedla, neporiadok je na pozemkoch súkromnej firmy a miestny úrad sa snaží situáciu riešiť písomným upozornením a pokutou. Zodpovedná osoba však, podľa vrakunskej samosprávy, aj po rokovaní s jej pracovníkmi odmieta neporiadok upratať. Ten sa pritom stále hromadí, z menšej kopy odpadu sa stávajú čoraz väčšie a ľudia sú znechutení.

Zdá sa, že miestna samospráva pri tomto probléme stále ťahá za kratší koniec. V záujme dodržiavania zákonov či záväzných nariadení mestských častí by preto bolo potrebné, ak je to len trochu možné, priestupcu donútiť na ich dodržiavanie a prípadne ho možno aj verejne pranierovať, aby sa takéto počínanie nestalo zvykom.

Udelená pokuta mestskou časťou je totiž často len malou náplasťou na veľkú ranu pre tých, ktorí ju musia znášať najviac - samotných slušných obyvateľov. Mestská časť chce situáciu v okolí Pentagonu riešiť, poriadok v blízkej budúcnosti preto zabezpečí pravdepodobne spolu so správcom obytnej časti.

(rob)

Povyhadzovaný nábytok a iný neporiadok, aj tak to vyzerá vedľa obytných domov.
FOTO - Vera Dovyšková

Páčil sa vám článok?