V centre možno pribudnú nové verejné toalety

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Problémom verejných toaliet, ktoré by mali slúžiť predovšetkým turistom, sme sa zaoberali viackrát. Informácia, ktorú sme uverejnili koncom augusta (BN 28/2006), však asi povedie k zlepšeniu situácie.

V článku sme vtedy uviedli: „Dvoje dvierka na boku budovy magistrátu napovedajú, že aj tu mohli byť v minulosti verejné záchody...“ Už vtedy nám riaditeľka magistrátu Anna Pavlovičová odpovedala, že najmenej od roku 1991 tam tieto zariadenia neboli. Zároveň však prisľúbila, že dá preveriť všetky súvislosti a do dvoch týždňov poskytne prostredníctvom Bratislavských novín verejnosti podrobnejšie informácie. Dodala tiež, že berie tento nápad ako inšpiráciu a zistí, či a za akých podmienok by sa dali tieto priestory upraviť na spomínaný účel.

Anna Pavlovičová skutočne dala preveriť všetky skutočnosti a podľa jej zistení v spomínaných priestoroch verejné toalety nikdy neboli, sú totiž na ich zriadenie príliš malé. Túto problematiku však pokladá riaditeľka magistrátu stále za aktuálnu, a preto dala príslušnému oddeleniu za úlohu preveriť, kde by bolo možné v tejto lokalite hojne navštevovanej turistami sociálne zariadenie zriadiť.

Páčil sa vám článok?