Vo Vrakuni sa chystá jesenné upratovanie

14.10.2010
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Vrakune majú za sebou prvú časť zberu domového odpadu s obsahom škodlivín, druhá sa uskutoční v sobotu 23. októbra 2010.

Pri objekte Žitava na Žitavskej 5 pristavia vozidlo, pri ktorom budú pracovníci preberať len od občanov-fyzických osôb nepodnikateľov komunálne odpady.

Môžu to byť batérie a akumulátory, žiarivky a iný odpad obsahujúci ortuť, vyradené zariadenia obsahujúce chlórfluorované uhľovodíky (chladničky, mrazničky a pod.), vyradené elektrické a elektronické zariadenia – elektrospotrebiče (počítače, televízory, monitory, žehličky, práčky...), staré náterové hmoty, odpadové rozpúšťadlá, pesticídy, oleje a tuky (tie musia byť v pevných obaloch, z ktorých sa neuvoľňuje odpad) maximálne do 5 kg od jednej osoby.

Vo Vrakuni umiestnili aj veľkokapacitné kontajnery: budú od 15. do 18. októbra 2010 na Rajčianskej 8, Toplianskej 2, Toryskej 21, 22, Bodvianskej Toryskej 46 vedľa zvonov, Stavbárskej 38 pri Talline. Od 22. do 25. októbra na Kríkovej 7, Rajeckej 2, Poľnohospodárskej 22, Rajeckej 16, Bučinovej 16, Jedľovej 2. Od 29. októbra do 2. novembra na Toplianskej 12, Priehradnej, Tymiánovej, Rajčianskej 32, Anizovej pri záhradách, Podpriehradnej, Leknovej pri železničnom moste. V prípade potreby je možné pristaviť kontajnery aj na objednávku.

(brn)

Páčil sa vám článok?