V ZOO budú v sobotu krstiť mláďa bieleho tigra

17.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

V Bratislavskej zoologickej záhrade budú v sobotu 19. júna 2010 krstiť mláďa bieleho tigra. Slávnostný krst sa uskutoční na priestranstve pri spodnom detskom ihrisku o 15:00 h.

Samička tigra bieleho sa narodila 18. apríla 2010. Jej rodičmi sú päťročná samica Shilang a osemročný samec Achilles, ktorí sú aj rodičmi prvých bielych tigríčat (Surya a Samir), narodených v bratislavskej ZOO v roku 2008.

Deň po narodení vážila malá tigrica 1410 g a prvých päť dní veľa pila, priberala a bola veľmi životaschopná. Po niekoľkých dňoch mláďa začalo rapídne chudnúť, pretože matka stratila mlieko. Pracovníci ZOO sa preto rozhodli mláďa matke odobrať a od 26. apríla preniesť celú starostlivosť na chovateľov. Dnes tigríča váži takmer 5 kg a postupne si začína zvykať aj na mleté surové mäso, pričom špeciálne mlieko dostáva 3-krát za deň a pri jednom kŕmení vypije od 150 ml do 250 ml.

Bratislavská ZOO pripravila pre záujemcov kŕmenie tigríčaťa vo vnútornom výbehu tigrov. Návštevníci tak môžu pozorovať chovateľa pri kŕmení mláďaťa. Časy kŕmenia nájdu záujemcovia na paneli v pavilóne šeliem pri výbehu bielych tigrov.

(sita)

Páčil sa vám článok?