Letisko už má nový terminál, je komfortnejší

9.6.2010
0
Páčil sa vám článok?

Od 10. júna 2010 začína postupne slúžiť cestujúcim na bratislavskom Letisku Milana Rastislava Štefánika nový odletový terminál. S plnou prevádzkou ráta letisko od 1. júla 2010.

Otvorením nového odletového terminálu na bratislavskom letisku sa skončila prvá etapa rekonštrukcie a dostavby terminálu. Po následnej rekonštrukcii starého terminálu, ktorá by mala byť hotová vo februári 2012, sa celková ročná kapacita letiska zvýši na viac ako päť miliónov pasažierov. Stavba nového a prestavba starého terminálu má vyjsť na približne 96 miliónov eur.

Prízemie nového terminálu je určené na registráciu cestujúcich pred odletom. Tzv. check-in zóna umožní vybavovanie naraz minimálne štrnástich liniek. Návštevníci letiska tu nájdu aj informačnú službu, novinový stánok a kaviareň. Nad kaviarňou bude visieť exponát modelu lietadla Caproni, v ktorom pri prílete na letisko v Ivánke zahynul Milan Rastislav Štefánik. Z odletových východov prejdú cestujúci nástupnými mostmi na prízemie, odkiaľ sa dostanú k lietadlám.

Výstavba nového terminálu si vyžiadala zastavanie plochy vyše 7200 metrov štvorcových. Presklená fasáda budovy je na ploche 5482 metrov štvorcových a v budove je dvanásť výťahov a trinásť eskalátorov.

(rob)
Páčil sa vám článok?