Z ružinovského cintorína nám zmizli čerstvé vence

26.5.2010
0
Páčil sa vám článok?

Rád by som informoval, ako sa z bratislavských cintorínov organizovane kradnú „čerstvé vence“ už niekoľko dní po pohrebe.

Babičku sme pochovali na ružinovskom cintoríne. Naša rodina doniesla niekoľko väčších a menších umelých vencov plus niekoľko živých kytíc. O niekoľko dní zmizli z hrobu tri veľké vence. Zostali po nich len pohodené stužky od smútiacich.

Obrátili sme sa na službukonajúceho strážnika cintorína, ktorý nám povedal, že za posledné dni nejde o prvý prípad, keď z čerstvých hroboch zmizli vence. Na cintoríne boli dokonca aj policajní technici, ktorí zaisťovali odtlačok topánky od zlodeja z miesta, kde zmizli ďalšie vence. Je preto zrejmé, že zlodeji kradnú „čerstvé“ vence z cintorínov organizovane a opäť ich vracajú do predaja...

Obrátili sme sa na štátnu políciu. Povedali nám, že policajtov je málo na to, aby mohli efektívne kontrolovať aj cintoríny. Údajne je tiež veľmi ťažké dokázať zlodejovi vinu, pretože cintorín je verejné miesto a lupič sa vždy môže vyhovoriť, že vence iba „presúval“.

Všímajme si okolie cintorínov a prispejme k tomu, aby neprispôsobiví ľudia neubližovali našim pozostalým.

Marcel Lincényi, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?