Nová karloveská fontána je potešením pre oči, ale aj príležitosťou na šantenie

6.10.2006
Páčil sa vám článok?

Od mája skrášľuje novovybudované Námestie sv. Františka v Karlovej Vsi aj úplne nová fontána. Svojím netradičným architektonickým riešením nie je fontána len potešením pre oči, ale aj možnosťou pre deti, aby sa v nej vyšantili a schladili si tak horúce letné dni, ktoré v Bratislave zavládli.

Fontána na Námestí sv. Františka nie je klasickou fontánou s hlbokým dnom a vodnou hladinou a práve vďaka svojmu atypickému bezbariérovému riešeniu a kombinácii s originálnym potôčikom odtekajúcim od fontány poskytuje Karlovešťanom veľa možností na osvieženie a deťom na zábavu, keďže sa v nej môžu bezpečne do sýtosti vyblázniť. Zaujímavý efekt vytvára nielen takéto netradičné riešenie, ale aj jej trojfarebné osvetlenie, ktoré vynikne najmä večer.

Počas uplynulých horúcich dní sa táto malá „oáza“ uprostred Námestia sv. Františka stala rajom pre mamičky s deťmi a mladé rodiny, ktoré si v tejto časti Karlovej Vsi spríjemňujú voľné chvíle a pred Miestnym úradom v Karlovej Vsi sa to šantiacimi deťmi vo vode skutočne len tak hemžilo. Vidno teda, že nová fontána teší nielen svojím príjemným vzhľadom, ale najmä voľnosťou, ktorú deťom ponúka. Aj podľa slov vedúceho oddelenia výstavby Miestneho úradu v Karlovej Vsi Ing. arch. Petra Štetinu sa už po dvoch mesiacoch od otvorenia fontány navrhnuté riešenie vynikajúco osvedčilo.

Fontána na Námestí sv. Františka v Karlovej Vsi je dielom kolektívu architektonickej kancelárie TEAM T a jej autormi sú Ing. arch. Stanislav Talaš, Ing. arch. Vladimír Talaš, Ing. arch. Igor Pohanič a Ing. arch. Ľudmila Šírová.

Páčil sa vám článok?