Materské centrum Ráčik vyhralo súdny spor

14.4.2010
0
Páčil sa vám článok?

Materské centrum Ráčik v Rači vyhralo spor o priestory s miestnym úradom v Rači po takmer dva roky trvajúcom súdnom konaní, uviedla štatutárna zástupkyňa občianskeho združenia Materské centrum Ráčik Lenka Plavuchová.

Okresný súd po vypočutí svedkov a preštudovaní písomných dôkazov zamietol žalobu na vypratanie nebytových priestorov. "Týmto konaním miestny úrad v Rači znemožnil takmer dva roky poskytovať služby pre rodiny s deťmi žijúce v tejto mestskej časti a priestory o rozlohe 200 metrov štvorcových boli celý čas nevyužívané," uviedla Plavuchová.

"Rozsudok Mestskej časti Bratislava - Rača doposiaľ nebol doručený v písomnej forme. Samotným doručením sa ešte nestáva právoplatný a vykonateľný. Po doručení aj s odôvodnením sa k veci vyjadríme," uviedol hovorca mestskej časti Rača Martin Bartišek.

Materské centrum Ráčik bolo nútené vzdať sa užívania priestorov po tom, čo miestny úrad v Rači v apríli 2008 odpojil priestory od elektrickej energie, dodávky vody a znemožnil vstup na sociálne zariadenie. Odvtedy podľa Plavuchovej vykonáva materské centrum Ráčik svoju činnosť bez strechy nad hlavou, a to najmä v náhradných prenajatých priestoroch alebo vonku. "Vzhľadom na rozhodnutie súdu, ktoré potvrdilo platnosť nájomnej zmluvy, sa budú dobrovoľníci a rodičia združení okolo MC Ráčik snažiť čo najskôr opäť svoje priestory otvoriť verejnosti," povedala Plavuchová.

(sita)

Páčil sa vám článok?