Vodiči chodia autami až do obchodov

3.3.2010
0
Páčil sa vám článok?

Ide o časť Štrkovca. Pri nákupnom stredisku Helios je malý trh a arogantní vodiči si zvykli chodiť po mrkvu priamo k stánkom.

Medzi Heliosom a trhom je totiž „ulička“ s prístupom od Herlianskej a Komárnickej. Jedni chodia z Herlianskej priamo pod nosom ministerstva vnútra a pri otáčaní doľava smerom k trhu veselo pokračujú v ničení trávnika. Zo štvorca zostal už len malý zelený trojuholníček, zvyšok je rozrytá zem, a keď prší, autá roznášajú blato aj na chodníky, pričom aj ten je už úplne rozbitý

Ďalší chodia od Komárnickej, hoci je tam značka Prejazd zakázaný. Iní parkujú hneď na začiatku v dvoch radoch, lebo bývajú v priľahlom dome. Keď sa tam vopchá ešte tretie prechádzajúce auto, chodec nemá kadiaľ prejsť. Keď som na to upozorňovala, zažila som nepríjemné chvíľky, pretože tieto slovenské „hovädá“ za volantom (prepáčte ten výraz), veľmi dobre vedia, že polícia nič neurobí a že im preto nič nehrozí.

Z obchodov Heliosu na strane trhu sa teda stal „McDrive“. Vodiči sa nedajú vyrušovať a pokojne premávajú popri vstupoch do obchodov. Vznikla tam už normálna cesta, a keď sa „motáte“ šoférom pod nosom, tak vám rukou ešte arogantne kývne, aby ste vypadli! Na Herlianskej je pritom parkovisko, ale to by páni veľkomožní museli ísť asi tridsať metrov peši!

Keď som volala jednej aj druhej polícii, odpovede si asi viete predstaviť. My to nemáme na starosti - to štátni (to mestskí)... Musíme ich pristihnúť, inak tam nič nezmôžeme. Za týchto okolností tam hliadku nikto nepošle a mestská polícia o to viditeľne nemá záujem.

Keď som volala na oddelenie dopravy miestnej časti, ani ma nenechali dohovoriť a tvrdili, že Helios sa bude búrať, postavia tam ďalší „komplex“, a tým sa to celé upraví a vyrieši. Pomocou dopravného značenia to vraj preto netreba nijako meniť.

Jana Palkovičová, Bratislava
LIST ČITATEĽA  

Páčil sa vám článok?