Petržalka skvalitňuje sociálne služby

28.1.2010
0
Páčil sa vám článok?

Sociálne zariadenie na Vavilovovej ulici v bratislavskej Petržalke môže klientom poskytovať o čosi lepšie služby. Ide o zariadenie pre osamelých ľudí či ťažko postihnutých seniorov, ktorí potrebujú starostlivosť 24 hodín denne. Taktiež slúži ako krízové bývanie pre opustené či týrané ženy.

Samospráva dostala vlani dotáciu z rezortu práce takmer 34 700 eur na modernizáciu a materiálové vybavenie jednotlivých miestností. V zariadení pribudli polohovacie a zdvíhacie lôžka, uzamykateľné šatníkové skrine, kreslá pre kardiakov či stolíky s výklopnou doskou.

"Klientom strediska vďaka tomu poskytujeme sociálne služby vo vyššom štandarde, zvyšujeme kvalitu životného prostredia pre ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc a opatrovateľskú službu," uviedolhovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy.

Ďalších 35-tisíc eur získala samospráva na výmenu okien na objekte. Okná už boli podľa Andrassyho v zlom až havarijnom stave, čím unikalo teplo a narastali tak prevádzkové náklady. Tento rok by chcela mestská časť zatepliť obvodový plášť budovy a zrevitalizovať záhradu, opäť požiada o dotáciu. Sociálne zariadenie sa rozhodla Petržalka rekonštruovať postupne.

Samospráva zároveň získala aj dotáciu 14-tisíc € na kúpu auta pre rozvoz obedov domov. Pre klientov tejto služby sa ročne rozvezie okolo 16-tisíc obedov.

(sita)

Páčil sa vám článok?