Revitalizácia má obnoviť Park J. M. Hurbana

20.11.2009
0
Páčil sa vám článok?

Park J. M. Hurbana v Rači sa bude revitalizovať. Park sa nachádza na rohu ulíc Púchovská a Detvianska, oproti miestnemu cintorínu. Vzhľadom na to že je zanedbaný, sa ho samospráva rozhodla obnoviť.

Park J. M. Hurbana nezmení po rekonštrukcii svoju funkciu, existujúca infraštruktúra a prístupy doň zostanú zachované. Obnova sa týka niektorých chodníkov, kde bude asfaltový povrch vymenený za dlažobné kocky. Pribudnúť má 21 nových lavičiek a sedem odpadkových košov.

Nová protihluková stena bude najmä chrániť prostredie parku pred ruchom z električkovej dopravy, ktorá susedí s parkom. Pod portálom pódia je vymedzený priestor na umiestnenie busty J. M. Hurbana, v parku vybudujú malé detské ihrisko, novými lavičkami a odpadkovými košmi. Dôjde aj k rekonštrukcii verejného osvetlenia.

Pokiaľ ide o zeleň, nosnými prvkami parku sú alejové stromy a líniové živé ploty, ktoré oddeľujú priestor parku od rušnej komunikácie. Nové kríky majú mať celoročný charakter a pri vstupoch do parku sa ráta s výsadbou tzv. bariérových drevín - živých plotov.

(rob)

Páčil sa vám článok?