Korzo na Poštovej ulici si na svetlo počká

4.10.2006
Páčil sa vám článok?

Jediná spojnica Hodžovho námestia s užším centrom, korzo na Poštovej, je už niekoľko mesiacov po zotmení ponorená do úplnej tmy. Pôsobí skôr odstrašujúco a nie je dobrou vizitkou pred príchodom turistickej sezóny.

„Zo všetkých lámp svieti len jediná na jeho konci, z osvetlenia zabudovaného do dlažby nesvieti ani jedna lampa, fontána je vyschnutá a na lavičke pod rúškom noci, lampami nerušený leží a spí bezdomovec. Keď tade človek večer prechádza, nemá dobrý pocit z neďalekých tmavých kríkov,“ opisuje situáciu naša čitateľka Danica zo Starého Mesta a pýta sa, čo je príčinou tohto stavu. Ako nás informovali z komunikačného odboru staromestskej samosprávy, príčinou je rozsiahla rekonštrukcia Obchodnej ulice, pre ktorú v tejto lokalite odpojili vodu aj elektriku. O náhradnom osvetlení sa neuvažovalo. Informovali sme sa aj v nedávno zrekonštruovanom hoteli Crowne Plaza, či im situácia neprekáža. Dozvedeli sme sa, že hotel na tento problém nemá dosah. Podľa našich informácií dokonca z tejto strany ešte pokračujú nejaké rekonštrukčné práce, takže to zrejme nesúri.

Korzo na Poštovej sa zrejme znova rozžiari až naraz s vynovenou Obchodnou ulicou, čo by malo byť podľa plánu tridsiateho júna.

Páčil sa vám článok?