Nobelova ulica nikoho netrápi a nezaujíma

21.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Zaujíma ma téma „Nobelova ulica“, ktorá, aspoň ja mám taký pocit, nemá právo ani dýchať. Práve vo vašich novinách som sa dočítala zaujímavú novinku, podľa ktorej by sa tam mala zmeniť infraštruktúra. Na svetlo vyšli niektoré nové a zaujímavé projekty, rekreačné centrum plus obytná zóna, byty...

Projekt bol vypracovaný, vizualizácia na svete a no ďalej už zostalo veľké - nič! Pozemok je stále nedotknutý, Istrochem mlčí, projekty sa stratili. Nikto sa už o tému Nobelova, Podniková a Odborárska nezaujíma, napriek tomu, že práve ľudia na tomto sídlisku žijú v tieni.

Hoci Palma Tumys ustavične vypúšťa zo svojho závodu nepríjemný zápach a v letných dňoch nemôžete nablízku ani vetrať, Istrochem nedovolí okolo sídliska žiadne zmeny. Dostanete sa sem iba cez nadchod, čo vo večerných hodinách môže byť celkom nepríjemné, najmä pre starších ľudí.

Jediný autobus č. 51 chodí sporadicky, cez víkend vôbec, mamičky s detskými kočíkmi nemajú šancu dostať sa zo sídliska von.

Komunikácia, ktorá spája Nové Mesto s Račou je pritom naplno vyťažená. Dodnes nechápem, prečo môže byť cesta otvorená aj pre kamióny a iné nákladné autá? Prečo sa projekty, ktoré už boli na svete, zrazu stratili? Prečo sa Nové Mesto o spomínané sídlisko nestará? Prečo nie je nikto o tejto téme ochotný otvorene hovoriť?

Katarína Homonnayová, Bratislava
LIST ČITATEĽA

Páčil sa vám článok?