Park Andreja Hlinku chcú revitalizovať budúci rok

19.10.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov plánuje budúci rok začať revitalizovať park Andreja Hlinku na Ružinovskej ulici, uviedol hovorca mestskej časti Maroš Smolec. Náklady na obnovu odhadol na jeden až jeden a pol milióna eur. "Investícia sa rozdelí aj na základe finančných možností na tri etapy," povedal.

Ako tiež uviedol, mestská časť sa usiluje získať od hlavného mesta pozemok pod parkom do správy Ružinova, čo potvrdila aj hovorkyňa bratislavského primátora Beatrice Szabóová. "Pozemok pod parkom Andreja Hlinku nevlastní celý mesto. Zhruba jedna tretina je vo vlastníctve Ministerstva hospodárstva SR, s ktorým vedie hlavné mesto rokovania o možnej zámene pozemkov," povedala Szabóová.

V súvislosti so zverením časti parku, ktorá je v správe mesta, pripravuje hlavné mesto materiál do novembrového zastupiteľstva. Mestskú časť o tom už informovali, dodala Szabóová.

Mestská časť vykonáva podľa Smolca iba údržbu zelene v parku, ktorú majú protokolom zverenú do správy. O zverenie správy nehnuteľností, teda stavieb a pozemkov tvoriacich park Andreja Hlinku požiadala mestská časť podľa neho už pred dvoma rokmi a opätovne aj v tomto roku, nedostali však žiadnu odpoveď.

Budúci rok by chceli podľa Smolca začať park revitalizovať. V rámci rekonštrukcie by sa mali opraviť zničené chodníky a nahradiť veľkoplošnou dlažbou, ktorá odoláva počasiu. Lavičky by sa vymenili v celom parku. Rekonštrukciou by prešli aj všetky betónové steny, fasády, obrubníky ako aj osvetlenie. Kompletne by sa revitalizovala zeleň – orezali stromy a zrevitalizovali trávniky. V okolí parku by sa mohla vybudovať korčuliarska dráha pre inline korčule, vo vnútri parku čajovňa, kaviareň alebo čitáreň.

(sita)

Páčil sa vám článok?