Začína sa oprava chodníkov na Námestí hraničiarov

3.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka začína tento týždeň s komplexnou opravou chodníkov na Námestí hraničiarov za viac ako 70-tisíc eur.

"Po pasportizácii chodníkov a ciest sme zistili, že chodníky na tomto námestí sú v najdezolátnejšom a najkritickejšom stave. Námestie hraničiarov je veľmi frekventovaná lokalita mestskej časti, pre zlý stav chodníkov by mohlo dôjsť aj k úrazu," povedal hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy.

Preto sa podľa neho mestská časť rozhodla pre komplexnú opravu, nie čiastkovú rekonštrukciu aj napriek tomu, že bude drahšia. Počas opravy by mala na chodníkoch pribudnúť zámková dlažba. Ukončenie stavebných prác sa odhaduje na koniec októbra.

Za prvých sedem mesiacov tohto roka boli opravené komunikácie vo viac ako 20 lokalitách mestskej časti. Ide napríklad o chodníky na Hálovej, Fedinovej, Záporožskej, Belinského, Ševčenkovej či Rovniankovej ulici.

V druhej polovici roka čaká oprava na desiatky ďalších komunikácií. Vybudované by mali byť aj štyri nové chodníky na Romanovej, Gessayovej, Znievskej, Haanovej ulici za 30-tisíc eur. Na obnovu verejných komunikácií je v rozpočte vyčlenených 170-tisíc eur.

Po prvýkrát od roku 1989 sa mestská časť pustila aj do obnovy pochôdzných terás. Pre prípravu projektovej dokumentácie je v miestnom rozpočte vyčlenených 20-tisíc eur, na samotné práce 146-tisíc eur.

V mestskej časti sa doteraz začalo s rekonštrukciou terás na Osuského, Beňadickej, Blagoevovej a Jasovskej. Samospráva zároveň zabezpečuje dokumentáciu pre revitalizáciu terasy na Rovniankovej ulici a Mánesovom námestí. Pri obnove pochôdzných terás sa predovšetkým vymieňajú odvody dažďovej vody a opravuje sa poškodený asfaltový povrch.

(sita)

Páčil sa vám článok?