Konzervatórium na Konventnej už kolaudujú

3.8.2009
0
Páčil sa vám článok?

Konzervatórium na Konventnej ulici v Bratislave komplexne zrekonštruovali, v súčasnosti už kolaudujú. S opravou Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začal vlani v marci.

"Nový školský rok by sme chceli začať vyučovanie už v novorekonštruovanej budove," uviedla pre  Katarína Krapková z Kancelárie predsedu BSK. Zároveň doplnila, že náklady na rekonštrukciu budú známe až po úplnom ukončení kolaudačného konania.

Kraj úspešne pokračuje aj v rekonštrukcii gymnázia na Grösslingovej ulici v Bratislave, s ktorou začal vlani v decembri, ukončená by mala byť v septembri 2010. Podľa Krapkovej ide o rozsiahlu kompletnú rekonštrukciu exteriéru aj interiérov objektu zameranú najmä na celkovú opravu fasády objektu, výmenu pôvodných vnútorných drevených okien a dverí za nové, oplechovanie strechy, zateplenie stropov, rekonštrukciu obvodových stien.

Opravovať sa budú aj sociálne zariadenia v objekte, vymení sa kanalizácia, hydroizolácia aj oplotenie areálu. "V súčasnosti je tesne pred dokončením strecha gymnázia, pokračujú práce na fasáde, betónujú sa obvodové múry na podzemnej telocvični, pracuje sa na výmene vnútorných rozvodov vody a kúrenia, rekonštruujú sa okenné výplne," spresnila Krapková.

Zaujímavosťou je podľa nej návrat k pôvodnej farbe fasády, pričom táto nová podoba fasády vrátane farebného vyhotovenia korešponduje s pôvodnou farbou pri stavbe budovy. Ako doplnila, jej použitie je aj výsledkom konzultácií s Pamiatkovým úradom.

Rekonštrukcie oboch budov sú hradené v súlade s investičným plánom z rozpočtu Bratislavského kraja, spolufinancovanie oboch investícií je zabezpečené prostredníctvom Európskej investičnej banky, ktorá na základe rozsiahlych rokovaní ponúkla podľa Krapkovej regiónu najvýhodnejšie podmienky pre čerpania úverových prostriedkov.

Za prvý polrok, ale i počas letných prázdnin uskutočnil Bratislavský kraj na viacerých školách vo svojej pôsobnosti práce podľa schváleného harmonogramu. Podľa Krapkovej ide najmä o opravu striech, vykurovacích systémov, opravy vnútorných a vonkajších rozvodov vody, kúrenia a elektriny, výmenu okien či opravu podláh. Ako dodala, náklady na rekonštrukcie za prvý polrok boli vyše štyroch miliónov €.

(sita)

Páčil sa vám článok?