Petržalčanom pristavia veľkokapacitné kontajnery

27.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia bratislavskej Petržalky budú mať k dispozícii veľkokapacitné kontajnery. Od augusta do konca roka budú kontajnery rozmiestnené v 145 lokalitách mestskej časti, pričom každý týždeň bude na konkrétnom mieste v priemere osem zberných nádob.

Ako dnes informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy, samospráva tak reaguje na pretrvávajúci záujem Petržalčanov o rozbehnuté plošné upratovanie spoločných priestorov bytových domov, pivníc či verejných priestranstiev v okolí panelákov.

"Na určené miesta budú veľkokapacitné kontajnery pristavené každý pondelok, stredu a následne je ich odvoz naplánovaný na koniec pracovného týždňa," spresnil. Miestny úrad v tejto súvislosti žiada vodičov, aby nevhodným parkovaním nebránili manipulácii s kontajnerom. Do zberných nádob je možné umiestňovať okrem objemného odpadu (napr. staré stoličky, skrine či postele) aj menší stavebný odpad.

Bezplatná služba je určená výlučne pre fyzické osoby a umiestňovať odpad majú právnické osoby a podnikatelia zakázané. Ak občan zistí porušenie zákazu, môže podať aj anonymný podnet na petržalskej Zelenej linke - 02 / 68 286 853.

Voči subjektu, ktorý poruší záväzné pravidlá, začne viesť miestny úrad správne konanie, pričom môže uložiť pokutu až do výšky 6 638 €. Petržalský miestny úrad spolupracuje s mestskou spoločnosťou OLO, a.s.. Presný harmonogram rozmiestnia zberných nádob je uverejnený na oficiálnej webovej stránke www.petrzalka.sk v časti Život v samospráve.

"Ak občan nestihne využiť rozmiestnené kontajnery, môže nadrozmerný odpad bezplatne umiestniť v petržalskom zbernom dvore na Čapajevovej ulici," uviedol Andrassy. Prevádzka zberného dvora je od pondelka do soboty od 8:00 do 18:00.

V prípade, že Petržalčan privezie odpad mimo tohto času, jeho uloženie do zberných nádob umožní stála služba. "V prípade nelegálneho odloženia odpadu ku kontajnerovému stanovišťu hrozí občanovi sankcia vo výške 33 €," dodal hovorca.

(sita)

Páčil sa vám článok?