Vybudovanie parčíka sa oddiali

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Zámer magistrátu vybudovať na voľnej a neudržiavanej ploche medzi Streleckou a Mudroňovou ulicou neďaleko budovy Národnej rady SR verejný park sa o nejaký čas oddiali. Dôvodom sú majetkovoprávne problémy.

Ako nám povedala mestská záhradníčka Anna Galčíková, na jednej parcele je v katastri vedená stavba, ktorá už neexistuje. „Kým to nebude vysporiadané, stavebný úrad nevydá stanovisko,“ vysvetlila. Na majetkovoprávnom vyrovnaní parcely pracuje majetkové oddelenie magistrátu. A. Galčíková vysvetlila, že stavebný úrad musí vydať záväzné stanovisko k zámeru z dôvodu, že súčasťou parku má byť aj zavlažovacie zariadenie. Jeho vybudovanie je súčasťou zámeru preto, lebo podložie v lokalite, kde má parčík stáť, je skalnaté a zasadená zeleň by tu vyschla, čomu by sa inak dalo zabrániť len polievaním z cisterien.

„Preto sa realizácia stavby o nejaký čas oddiali,“ uviedla A. Galčíková. „Nie je také jednoduché zriadiť park, musia byť k dispozícii vyjadrenia a stanoviská zainteresovaných orgánov, všetko sa musí administratívne vyriešiť, a to si vyžaduje určitý čas.“

Magistrát chce vybudovať na území Bratislavy niekoľko nových parkov. Súčasťou tohto zámeru je aj revitalizácia plochy medzi Streleckou a Mudroňovou ulicou, ktorá by sa mala začať ešte v tomto roku. O ďalších lokalitách, v ktorých by mesto chcelo vybudovať park, však A. Galčíková nechcela informovať, čo zdôvodnila tým, že ešte nie sú majetkovo-právne vyrovnané.

Páčil sa vám článok?