Voda v jazere Kuchajda je v poriadku

23.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Voda na Kuchajde v bratislavskom Novom Meste je zatiaľ v poriadku. Potvrdili to aj výsledky poslednej analýzy odobratých vzoriek vody z jazera, uviedla to dnes vedúca odboru hygieny životného prostredia Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Bratislava Jindra Holíková.

"Voda v jazere je v poriadku, spĺňa podmienky na kúpanie. Návštevníci kúpaliska sa nemusia obávať zdravotných problémov," povedala. Rozvoj siníc zastavilo podľa nej chladnejšie počasie.

"Sinice majú totiž priaznivé podmienky pre rozvoj pri dlhodobo vysokých teplotách," zdôvodnila Holíková. V súčasnosti čaká úrad na výsledky posledného odberu vzoriek vody. Ďalšie vzorky sa budú odoberať každé dva týždne.

Letná sezóna na Kuchajde potrvá do 31. augusta. Podľa tlačovej tajomníčky novomestského starostu Alžbety Klesnilovej návštevníci zaplatia za vstup do areálu jedno euro. Platiť nemusia deti do šesť rokov, dôchodcovia, osoby so zdravotným postihnutím alebo jeden rodič s kočíkom.

Návštevníkom areálu je k dispozícii viacúčelové ihrisko a fitnes prvky, pre deti preliezačky a trampolíny. Okolo jazera sú už rozložené aj ležadlá, poplatok za jedno ležadlo je jedno euro. Nechýbajú ani stánky s občerstvením a sociálne zariadenia.

(sita)

Páčil sa vám článok?