Pláž na Tyršovom nábreží je opäť otvorená

1.7.2009
0
Páčil sa vám článok?

Mestská Magio pláž na Tyršovom nábreží v Petržalke je opäť otvorená. Na pláži by pritom malo pribudnúť približne 100 ton nového piesku, uviedla Jana Burdová zo spoločnosti Slovak Telekom, a.s. Pláž bola totiž v posledných dňoch pre verejnosť zatvorená pre stúpajúcu hladinu Dunaja a vylievanie rieky na petržalskom nábreží.

Podľa Burdovej však bude pláž aj naďalej chránená hrádzou z vriec s pieskom. "Avšak upravenou v súlade s jej architektúrou. Vytvorí tak nový zaujímavý prvok pre oddychujúcich ľudí," povedala Burdová. V júli sa pritom môžu návštevníci pláže tešiť na opätovnú návštevu Bíča Bjukenena.

Magio pláž ponúka záujemcom viac ako 300 ležadiel, sedenie v tieni stromov nájdu návštevníci čitárne, osvieženie ponúka Magio bar. Novinkou je VIP zóna baru s obsluhou a možnosťou rezervácie pre rôzne akcie.

Pre návštevníkov je pripravený večerný program i športové turnaje priamo na pláži. Na svoje si prídu aj priaznivci filmu a televízie, samozrejmosťou je bezplatné wi-fi pripojenie prostredníctvom internetu. Návštevníkom pláže sú k dispozícii dve ihriská na plážový volejbal, jedno ihrisko na plážový futbal.

Novinkou je plážová hádzaná, nechýba stolný tenis, minifutbal, ruské kolky, priestory pre petang, bedminton, frisbee a detská trampolína. K dispozícii je aj zdravotná a bezpečnostná služba. Verejnosť môže pláž využívať denne od 09:00 do 22:00 zdarma. Otvorená bude do 1. septembra.

Petržalka už začala čistiť Tyršovo nábrežie, ktoré bolo počas posledných povodní jediným zaplaveným miestom v mestskej časti. Územie má totiž zverené. Ako povedal hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy, chodníky čistia od nánosov bahna, zelené plochy od naplavených konárov a neporiadku.

Čistí sa aj zmodernizované detské ihrisko na nábreží. Používajú sa aj chemické prostriedky. Ihrisko už malo byť v týchto dňoch podľa prvotných plánov otvorené, termín sa však pre povodne niekoľkokrát musel zmeniť.

"Robíme urýchlené čistenie, aby mohli na budúci týždeň Bratislavčania a návštevníci hlavného mesta využívať oddychové zóny na nábreží," odpovedal Andrassy na otázku, ako dlho by mali práce trvať a kedy by mohla byť lokalita daná do poriadku. Čistí sa aj parkovisko pri Starom moste, ktoré patrí mestu.

"Tú časť, na ktorej nie je voda, už čistíme. Tam, kde voda ešte je, musíme počkať, kým opadne," povedala hovorkyňa primátora Beatrice Szaboová.

(sita)

Páčil sa vám článok?