Na Ovsištskom námestí pribudnú stromy a kríky

5.6.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalská samospráva má naplánovanú revitalizáciu Ovsištského námestia za 107 000 eur, pričom časť pôjde z vlastných zdrojov a časť z fondov Európskej únie.

V súčasnosti sú tu len dva stromy a trávnik, po revitalizácii sa plocha zmení na modernú oddychovú zónu s prvkami drobnej architektúry. Dostane sa sem pätnásť lavičiek, štyri odpadkové koše, obnoví sa trávnik, prístupové chodníky a pribudnú aj nové stromy s kríkmi.

V rámci úprav osadia aj viacfunkčnú pochôdznu plochu, ktorá prepojí chodník popri ulici M. C. Sklodowskej, medzi existujúcimi stromami, priamo s oddychovou zónou. Stromoradie bude po dlhších stranách plochy a dohromady tu vysadia dvadsať stromov v stromoradí a tri v centrálnom priestore.

Výškový rozdiel jednotlivých častí území v súčasností rieši svah, ktorý však spôsobuje problémy pohybovo znevýhodneným občanom. V budúcnosti tam má vyrásť rampa a schody so zábradlím doplnené oporným múrikom. Na mieste nezostane ani súčasný chodník, jeho trasa má podľa plánu zostať komunikačnou osou priestoru.

Jednotlivé plochy budú členené lúčmi vychádzajúcimi z centra priestoru. Povrch má byť z betónovej zámkovej dlažby v kombinácii s prírodným kameňom.

(mm)

Páčil sa vám článok?