Ružinov chce zrevitalizovať Park A. Hlinku

18.5.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský Ružinov chce kompletne zrevitalizovať park Andreja Hlinku na Ružinovskej ulici. Mestská časť preto požiadala magistrát o zverenie pozemku pod parkom.

"Získanie pozemkov do našej správy je dôležité aj z toho dôvodu, aby sme mohli ako mestská časť získať prostriedky aj z eurofondov na túto iniciatívu," uviedol pre agentúru SITA ružinovský starosta Slavomír Drozd. V rozpočte na tento rok vyčlenili miestni poslanci na revitalizáciu parku 381 730 €. Podľa starostu má miestny úrad už k dispozícii predbežný návrh, ako by mohol park po obnove vyzerať.

"S rekonštrukciou by sa malo začať po schválení projektovej dokumentácie. Chceli by sme začať niekedy ku koncu leta 2009," spresnil. Prvoradé je podľa starostu získať pozemky do správy mestskej časti a schváliť projektovú dokumentáciu, následne sa vyberie dodávateľ na základe konkrétnych požiadaviek a v súlade so zákonom. Ako tiež doplnil, je predpoklad, že práce budú rozdelené na stavebné úpravy a revitalizáciu zelene.

V rámci rekonštrukcie by sa opravili všetky zničené chodníky a nahradili veľkoplošnou dlažbou, ktorá odoláva počasiu. Lavičky by sa vymenili v celom parku. Rekonštrukciou by prešli aj všetky betónové steny, fasády, obrubníky ako aj osvetlenie. Kompletne by sa revitalizovala zeleň - orezali stromy a zrevitalizovali trávniky.

"V projekte je navrhnuté, že v oddychových oválnych zónach na okrajoch parku pri Ružinovskej ulici by mohli byť umiestnené umelecké diela, ktoré by dopĺňali moderné poňatie vonkajšej architektúry celého parku A. Hlinku," spresnil Drozd. V okolí parku by podľa neho chceli vybudovať korčuliarsku dráhu pre inline korčule a do vnútra parku, ak to bude možné, umiestniť nejakú menšiu čajovňu, kaviareň, respektíve čitáreň, aby sa prítomní návštevníci mohli občerstviť.

(sita)

Páčil sa vám článok?