Budú čistiť Chorvátske rameno a Veľký Draždiak

27.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská Petržalka v spolupráci s Miestnym podnikom verejnoprospešných služieb pokračuje v tohtoročných zelených projektoch, ktorých cieľom je zvýšiť čistotu na verejných priestranstvách a zlepšiť kvalitu životného prostredia.

Vo štvrtok a piatok sa už po 13. raz uskutoční čistenie brehov a hladiny Chorvátskeho ramena a jeho okolia na Veľkom Draždiaku, informoval tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy.

Akcia sa začína vo štvrtok o 8:30 zrazom dobrovoľníkov, pracovníkov miestneho úradu v lokalite pod Nemocnicou s poliklinikou na Antolskej ulici. Na bezpečnosť účastníkov budú dohliadať členovia Dobrovoľného požiarneho zboru Petržalka a odbornú pomoc poskytnú pracovníci Povodia Dunaja.

Čistenie petržalských vodných plôch a ich okolia na Veľkom Draždiaku bude podľa Andrassyho pokračovať v piatok. Zraz dobrovoľných účastníkov je o 8:30 pri detskom ihrisku - Veľký Draždiak.

"Okrem základného vyčistenia pláží jazera prispejú k zlepšeniu životného prostredia aj profesionálni potápači, ktorí vyčistia dno jazera od nebezpečných predmetov pred začiatkom novej letnej sezóny," uviedol.

Petržalská samospráva podporila projekt smerujúci k zlepšeniu čistoty na priestranstvách, kde mnohí Petržalčania trávia voľný čas, sumou 2 500 €.

(sita)

Páčil sa vám článok?