Erotický salón nechce jeho majiteľ zrušiť

22.4.2009
0
Páčil sa vám článok?

Majiteľ erotického salóna Messalina Club v Sade Janka Kráľa v bratislavskej Petržalke sa nechystá zrušiť prevádzku tohto zariadenia. Na druhej strane pribúda počet tých, ktorí žiadajú zrušenie tejto prevádzky v sade, ktorý je Národnou kultúrnou pamiatkou.

„Podľa mňa, ani našich právnikov, to nie je reálne," povedal majiteľ zariadenia. Majiteľ argumentuje aj tým, že je to súkromné vlastníctvo, splnil všetky právne normy a na prevádzku má schválenú živnosť. „Vytvorili sme podnik na vysokej úrovni. Pracujú tu slušní ľudia a chodí sem elita a biele goliere," doplnil majiteľ zariadenia.

Občianska iniciatíva Vráťme dôstojnosť Sadu Janka Kráľa je pripravená využiť všetky zákonné možnosti na vysťahovanie tohto verejného domu z parku. Chce spolupracovať aj s miestnou a mestskou samosprávou.

Občianska iniciatíva je ochotná rokovať o výmene, teda žeby sa prevádzka presťahovala do inej lokality v meste a predovšetkým rokovať s mestskou časťou, aby zabezpečila osadenie dopravnej značky a obmedzila tak vjazd do tejto lokality. Prístupová komunikácia totiž nie je v súkromných rukách. Iniciatíva zároveň mestskej časti navrhne, aby obmedzila prevádzkové hodiny zariadenia.

Ako uviedol petržalský starosta Milan Ftáčnik, majiteľ erotického salóna bude musieť preukázať, že má povolenú predĺženú prevádzkovú dobu. Inak koná v rozpore s nariadením mestskej časti. Na miestnom úrade totiž podľa starostu nenašli doklad o predĺžení prevádzkových hodín pre toto zariadenie.

Občania, ktorí chcú podporiť výzvu iniciatívy, môžu tak urobiť na webstránke www.dostojny-sad-jk.sk.

(brn)
Páčil sa vám článok?