Petržalčania môžu využívať zberný dvor

31.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

V areáli Miestneho podniku verejnoprospešných služieb (VPS) na Čapajevovej ulici je nový zberný dvor pre obyvateľov Petržalky.

Otvorili ho v piatok 27. marca 2009 a je určený na celoročné bezplatné uloženie odpadu z petržalských domácností.

Prvý petržalský zberný dvor bol financovaný len z miestneho verejného rozpočtu a stál približne 75 000 eur. Dvor bude otvorený od pondelka do soboty od 8.00 h do 18.00 h. Ak niekto privezie odpad mimo prevádzkových hodín, jeho uloženie do zberných nádob umožní stála strážna služba.

„Podnikateľské subjekty pôsobiace na území mestskej časti musia za uloženie drobného stavebného či objemného odpadu zaplatiť poplatok. Okrem objemného odpadu (napr. drevený nábytok, okenné rámy a podobne) môžu Petržalčania uložiť v zbernom dvore kovový odpad, elektrospotrebiče a pneumatiky, maximálne však štyri kusy za jeden rok.

Na druhej strane, obsahom privezeného odpadu nemôže byť komunálny a biologický rozložiteľný odpad (napr. lístie, tráva či uhynuté zvieratá),“ informoval hovorca mestskej časti Ľubomír Andrassy. Obyvatelia sa môžu skontaktovať na číslach 6382-1203 a 0905-902-254.

Prevádzkovateľom je Miestny podnik verejnoprospešných služieb spolupracujúci so spoločnosťou OLO a s ďalšími spracovateľmi.

(mm)
Páčil sa vám článok?