V Petržalke otvoria prvý zberný dvor

26.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia najväčšej bratislavskej mestskej časti Petržalka budú môcť od piatka 27. marca využívať nový zberný dvor, ktorý je situovaný v areáli Miestneho podniku verejnoprospešných služieb (VPS) na Čapajevovej ulici.

Ako agentúru SITA dnes informoval hovorca Petržalky Ľubomír Andrassy, dvor je určený na celoročné bezplatné uloženie odpadu z petržalských domácností. Podnikateľské subjekty pôsobiace na území mestskej časti musia za uloženie drobného stavebného alebo objemného odpadu zaplatiť poplatok.

"Okrem objemného odpadu ako drevený nábytok či okenné rámy môžu Petržalčania uložiť v zbernom dvore kovový odpad, elektrospotrebiče a taktiež pneumatiky, maximálne však štyri kusy za kalendárny rok. Na druhej strane, obsahom privezeného odpadu nemôže byť komunálny a biologický rozložiteľný odpad, napríklad lístie, tráva, uhynuté zvieratá," spresnil Andrassy. Výstavbu zberného dvora financovala mestská časť, celkové náklady predstavujú 75-tisíc €.

Služby petržalského zberného dvora môžu využívať obyvatelia od pondelka do soboty od 8:00 do 18:00. "V prípade, že Petržalčan privezie odpad mimo prevádzkových hodín, jeho uloženie do zberných nádob umožní stála strážna služba," uviedol Andrassy.

Prevádzkovateľom zariadenia je Miestny podnik verejnoprospešných služieb, ktorý pri spracovaní odpadu spolupracuje s mestskou spoločnosťou OLO a autorizovanými spracovateľmi. "Otvorením dvora plní miestna samospráva jednu zo svojich priorít v oblasti ochrany prírody a zároveň týmto krokom chce aktívne prispieť k zvýšeniu poriadku a čistoty na verejných priestranstvách," doplnil.

Bližšie informácie možno získať na telefónnom čísle zberného dvora 02/63 280 158 alebo na internetovej stránke www.mpvps.sk.

(sita)

Páčil sa vám článok?