Mladým chýba plaváreň, ale aj steny pre grafiti

19.3.2009
0
Páčil sa vám článok?

Víziám ako bude vyzerať Petržalka v najbližšej budúcnosti, ale aj napríklad o desať-pätnásť rokov mala pomôcť verejná diskusia, ktorú zorganizovala petržalská samospráva v spolupráci s neziskovým sektorom.

Presne 523 mladých Petržalčanov od štrnásť do tridsať rokov, počas troch mesiacov od decembra 2008 do februára 2009, vyjadrilo formou esejí a dotazníkového prieskumu svoj názor na súčasnosť a budúcnosť tejto mestskej časti. Potvrdilo sa, že mladá generácia má svoj vlastný pohľad na Petržalku a dianie v nej.

„Mladá generácia by privítala väčší počet moderných oddychových - športových areálov (približne 80-percentná preferencia), a rovnako dôležitou je pre nich tiež zelená agenda, ochrana zelených plôch - udržiavanie čistoty na verejných priestranstvách (68 percent),“ informoval hovorca mestskej časti Ľudovít Andrassy. Podľa jeho slov, mladým chýba napríklad krytá verejná plaváreň, ale trebárs aj steny pre grafity.

Dialóg samosprávy s mladými obyvateľmi mestskej časti pokračoval na stretnutí so stredoškolskou mládežou, členmi mládežníckych parlamentov pôsobiacich v Petržalke.

(mm)
Páčil sa vám článok?