Dobrovoľníci pomáhajú deťom a mládeži

20.2.2009
0
Páčil sa vám článok?

Štyria pracovníci a štyria dobrovoľníci z občianskeho združenia Kaspian sa v súčasnosti venujú 400 deťom a mladým ľuďom v Petržalke. Združenie pomáha deťom a mládeži už od roku 1997.

Kaspian oslovuje deti a mládež na petržalských sídliskách, zisťuje, čo by potrebovali, ponúka im voľnočasové aktivity a pomáha orientovať sa v ich problémoch a pocitoch. Dôležitým princípom práce združenia je, že mládež do žiadnej činnosti alebo aktívnej účasti v programoch nenúti. Ponechávajú jej slobodu rozhodovania a väčšinu služieb účastníkom poskytujú zadarmo.

Združenie nedávno finančne podporil aj T-Mobile, ktorý mu prostredníctvom Nadácie Pontis venoval 7 966,54 €. Peniaze slúžia na činnosť a program tak v klube, ako aj mimo neho. Vďaka finančnej podpore boli deti na dvoch víkendových pobytoch a dvoch celodenných výletoch. Združenie opravilo sociálne zariadenia v klube. Ďalej kúpilo elektroniku, vďaka ktorej môžu mladí ľudia získať nové zručnosti v práci s technikou. Projekt zahŕňa aj legálne sprejovanie v skateparku, kde sa môžu realizovať tvorcovia grafiti spoločensky prijateľnou formou.

Občianske združenie Kaspian privíta každého, kto sa podujme vytvoriť pre deti a mládež priestor na zdravú alternatívu trávenia voľného času. Stačí zaklopať na dvere združenia Kaspian na Ambroseho 15 v Petržalke.

(rob)
Páčil sa vám článok?