Upravia ďalšiu časť nábrežia na rekreáciu

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Romantický kus dunajského brehu, z ktorého kedysi vchádzala športová sláva Bratislavy, priblíži mestská časť tým, ktorí v prírode hľadajú oddych a nové sily. Pribudne kus promenády a kilometre cyklistickej trasy.

Ide o priestor od terajších lodeníc v Karloveskej zátoke po záhradu starej bratislavskej vodárne - tento úsek bude vydláždený a vysvietený a bude sa nazývať Promenáda, hoci bude určený aj cyklistom. Od mostíka cez tok, ktorý sa dnes nazýva Čierny potok, po brehu medzi plotom vodárne a ramenom Dunaja povedie cyklotrasa až na Devín. Za prvý úsek budovania je zodpovedný Miestny úrad Karlova Ves, druhú časť má vybudovať Správa telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy.

Promenáda bude široká minimálne tri metre a bude aj osvetlená a majú ju lemovať lavičky. Projekt tejto časti siaha až po parkovisko pod Mostom Lafranconi, no oblúk brehu od lodeníc cez ústie Vydrice až pod most ešte čaká na stavebné úpravy v rámci protipovodňových opatrení, ktoré musí urobiť Povodie Dunaja. Termín jeho dobudovania na túto stranu je v tejto chvíli teda nejasný. Promenáda má za sebou už územné konanie a verejnosti by ju mali dať do užívania na jeseň. Jej pokračovanie cyklotrasou do Devína je zrejme tiež pesnička na dlhší čas - bude závisieť od finančných prostriedkov, ktoré bude mať Správa telovýchovných a rekreačných zariadení mesta k dispozícii.

Páčil sa vám článok?