Vlani dostalo pomoc viac ako tisíc rodín

23.1.2009
0
Páčil sa vám článok?

Petržalskí poslanci vyčlenili vlani viac ako 73-tisíc eur (2,2 milióna korún) na rôzne formy sociálnej výpomoci mladým rodinám, ale aj invalidom či osamelým seniorom.

„Z tejto finančnej čiastky získalo priamu pomoc viac ako tisíc rodín," informoval tlačový tajomník mestskej časti Ľubomír Andrassy. Podľa jeho slov, petržalská samospráva je pripravená aj na začiatku roku 2009 pomôcť tým rodinám, ktoré sa starajú o ťažko zdravotne postihnuté deti a v dôsledku zmeny legislatívy im vyplatia prvý tohtoročný kompenzačný príspevok až vo februári.

„Mimoriadna situácia je dôsledkom legislatívnych zmien, ktorými sa zosúladil systém vyplácania všetkých príspevkov a dávok s mesačným oneskorením," pokračoval Ľubomír Andrassy. O nenávratnú finančnú výpomoc môže požiadať každý občan. Musí však mať trvalý pobyt v mestskej časti a opatrovať dieťa s vážnym zdravotným postihnutím.

„Jednorazová dávka sa môže pohybovať od 100 do 165 eur, pričom pomoc je možné poskytnúť nielen vo finančnej forme, ale napríklad pomôckami, liekmi," dodal Ľubomír Andrassy. Z dôvodu rozpočtového provizória bude miestny úrad v januári a februári prioritne vybavovať žiadosti podané opatrovateľmi zdravotne postihnutých detí.

(mm)

Páčil sa vám článok?