V Bratislave ešte tento rok pribudne nový mestský park

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Magistrát plánuje vybudovať na území Bratislavy niekoľko nových parkov. Začať by chcel už v tomto roku revitalizáciou plochy pred Národnou radou SR medzi Streleckou a Mudroňovou ulicou.

Táto plocha sa nachádza v blízkosti Bratislavského hradu a Národnej rady SR, kde je veľký pohyb turistov, ako i zahraničných delegácií, a preto by mala byť plocha pekne parkovo upravená. Momentálne je pripravený plán parku a pripravujú sa doklady na schvaľovací proces, ktorý je potrebný podľa platnej legislatívy vykonať pred samotnou realizáciou.

„V Bratislave sa nachádza množstvo zdevastovaných plôch, ktoré sa nijako nevyužívajú,“ uviedla mestská záhradníčka Anna Galčíková. „V rámci koncepcie a zlepšovania životného prostredia v meste sa mesto rozhodlo tieto plochy postupne revitalizovať a parkovo upravovať. Lokalít máme vytypovaných niekoľko, a to v mestských častiach Staré Mesto, Karlova Ves a Nové Mesto.“

Ako dodala, tieto pozemky musia byť v prvom rade majetkovo vyrovnané, musia byť vo vlastníctve mesta, nesmú byť viazané žiadnou nájomnou zmluvou a využitie plochy musí byť v súlade s územným plánom mesta a nakoniec musí byť vyčlenený na tento účel dostatok finančných prostriedkov.

Páčil sa vám článok?