Na Partizánskej lúke pokračuje revitalizácia

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Napriek nepriaznivému počasiu revitalizácia Partizánskej lúky napreduje. Mestské lesy v Bratislave už dokončili asfaltové ihrisko pre basketbal a volejbal, na vybudovanie ktorého dotáciou prispelo ministerstvo školstva.

Podľa Joany Holčíkovej z Mestských lesov bude v marci dokončené aj futbalové miniihrisko, na ktoré prispel dotáciou Slovenský futbalový zväz. Ako dodala, ihriská budú slávnostne otvorene a sprístupnené súčasne s otvorením celého areálu. Areál je v súčasnosti pre verejnosť uzavretý, Mestské lesy k tomuto opatreniu pristúpili vzhľadom na bezpečnosť návštevníkov areálu, ktorí ho aj napriek zime s obľubou navštevujú. „Chceme ich touto cestou požiadať o strpenie a ohľaduplnosť,“ uviedla J. Holčíková. „Ospravedlňujeme sa za dočasné uzavretie areálu, ale odmenou im začiatkom leta bude zrekonštruovaný areál, ktorý budú môcť využívať na oddych a šport s celou rodinou.“

Na obnove a rekonštrukcii Partizánskej lúky sa podieľajú viaceré firmy. Ako prvá nastupuje Bratislavská vodárenská spoločnosť, ktorá tu ukladá kanalizačné a vodovodné rozvody. Firma Siemens zrekonštruuje verejné osvetlenie a elektrické rozvody. Spoločnosť Metrostav zrekonštruuje cesty, detské ihriská a zariadenia, okrem toho vybuduje aj WC pri amfiteátri. Zatiaľ jej pracovníci začali demontovať staré lavičky a odpadkové koše, ktoré budú nahradené novými, esteticky zladenými s ostatnou drevenou architektúrou v areáli. Po ukončení stavebných prác v areáli vysadia odrastené stromy a kríkovú zeleň.

Páčil sa vám článok?