Polikliniku Tehelná získal neznámy lekár

3.10.2006
Páčil sa vám článok?

Takmer štvornásobok požadovanej sumy ponúkol za Polikliniku na Tehelnej neznámy lekár Mikuláš Čurik, údajne z Oravy, a suverénne získal všetky akcie v nominálnej hodnote 44,009 milióna za 161,5 milióna korún.

Podľa slov hovorkyne Fondu národného majetku Tatiany Lesajovej M. Čurik veľmi jednoducho svojich štyroch konkurentov preplatil. Cena napokon bola aj najdôležitejším kritériom v tendri - pre všetkých záujemcov platí, že ak vyhrajú tender, musia zachovať v poliklinike poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Azda aj táto podmienka zredukovala počet záujemcov o celý balík akcií (to bola ďalšia podmienka) z deviatich na päť, ktorí predložili ponuku.

Fond národného majetku ešte akcie na víťaza tendra nepreviedol - to urobí až potom, ako mu víťaz na jeho účet jednou splátkou prevedie celú sumu. Ak tak M. Čurik nespraví do 30 dní od podpísania zmluvy, nastupuje druhý záujemca, ktorým by mala byť firma HNO Slovakia. V jej prípade je zaujímavé, že sa nenachádza na internetovej stránke obchodného registra, je teda možné, že vznikla špeciálne za účelom kúpy Polikliniky Tehelná, a.s. To by už bola nižšia suma - v každom prípade, ten, kto polikliniku kúpi, za ňu dá podstatne viac, než je v tendri ponúknutá cena. Preberá totiž s firmou aj jej záväzky voči mnohým dodávateľom, predovšetkým sieťovým spoločnostiam ako voda a podobne. O tejto poliklinike teda vlastne ešte nie je definitívne rozhodnuté. Podobné podmienky stanovil fond aj na predaj Polikliniky v Ružinove, ide však o podstatne menší balík, len 2172 akcií v menovitej hodnote 1000 korún za kus.

Páčil sa vám článok?