Bratislavské krematórium sa rekonštruuje

8.12.2008
0
Páčil sa vám článok?

Prednedávnom sa skončila druhá etapa rekonštrukcie bratislavského krematória. Opravy sa týkali budovy a rozlúčkovej miestnosti krematória.

Kompletnou opravou prešla aj strecha, na ktorej sa urobili kompletné hydroizolačné práce proti zatekaniu, ktoré objekt trápili od jeho uvedenia do prevádzky v roku 1969.

V rámci rekonštrukcie uviedla mestská príspevková organizácia Marianum - pohrebníctvo, ktorá má krematórium v správe, do prevádzky aj nový systém kremácie. Ten nahradil pôvodnú technológiu využívanú od vzniku krematória, ktorá nespĺňala dnešné technické, ekologické, ale ani etické normy.

Podľa informácie riaditeľa spoločnosti Marianum Róberta Kadnára v tretej etape sa uskutoční prestavba administratívnych priestorov a opraví sa strešná krytina v ostatných menej exponovaných častiach krematória. Všetky rekonštrukčné práce by mali byť ukončené v roku 2002.

Marianum prevádzkuje v Bratislave okrem krematória aj 21 cintorínov, pohrebnú službu, predajne kvetov na cintorínoch a viazáreň kytíc a vencov. Ročne zabezpečí asi 4500 cintorínskych a kremačných obradov.

(brn)

Páčil sa vám článok?